Je gashaard onderhouden? Zo doe je het!


Het is niet enkel uit esthetische en hygiënische overwegingen, maar eveneens met het oog op efficiëntie en veiligheid, dat het noodzakelijk is om je gashaard regelmatig te reinigen en onderhouden. Zo kan je in alle rust genieten van de warmte en het aangename vlammenspel.

 

Reinigen van het haardvenster

Tijdens de installatie van een gashaard kan er heel wat stof of ander vuil op het venster achterblijven. Reinig daarom voor het eerste gebruik grondig je ruit. Plan vervolgens in de ‘verwarmingsperiode’ maandelijks een snelle reiniging in. Door dit regelmatig toe te passen behoud je een goede kwaliteit en dus ook een langere levensduur van je gashaard.

De gashaarden van M-Design zijn zodanig ontworpen zodanig het reinigen van het venster zeer eenvoudig uit te voeren is:

Het openen en sluiten van je haardvenster

  1. Boven het glas ( onder de bovenlat ) zijn haken voorzien (links, rechts en midden). Duw deze naar omhoog met je vingers. Het venster kan nu geopend worden.
  2. Dankzij een gepatenteerd systeem, kan de deur heel gemakkelijk geopend worden onder een hoek van 45° om een gebruiksvriendelijke schoonmaak van het venster toe te laten.
  3. Om te sluiten, sla je voorzichtig (maar toch niet te zacht) het venster tegen de haken zodanig dat het lipje inhaakt. Controleer of alle haken ingehaakt zijn.

Ceramisch of ontspiegeld glas.

Er bestaat zowel ceramisch als ontspiegeld glas. Beiden mag je zeker niet reinigen met een schuurspons of met schuurmiddelen. Dit veroorzaakt namelijk kleine krassen en zorgt ervoor dat de haard in de toekomst nog meer verontreinigd zal worden. Zorg bij het kuisen dat je venster volledig droog is, zonder sporen na te laten.

Gebruik daarnaast zeker geen bijtende kuisproducten. Een venster met ontspiegeld glas heeft verschillende coatinglagen waardoor de reflectie tot bijna 0% gereduceerd wordt. Het gebruik van bijtende kuisproducten kan resulteren in het verwijderen van de coating laag. Aangeraden is een neutraal reinigingsproduct.

Wij bevelen hier sterk de ‘True Vision Clean’ ruitenreiniger van M-Design aan en daarbij horende microvezel doek. Ons neutraal reinigingsproduct zorgt voor het beste onderhoud van je ontspiegeld haardvenster. Deze kan je kopen bij je dichtsbijzijnde dealer.

 

Het grote onderhoud

Een gaskachel heeft, net als ieder verbrandingstoestel, een onderhoudsbeurt nodig. Wij raden aan om je haard om de twee jaar grondig te laten nakijken. Aan de buitenkant van de haard is niet altijd te zien dat de installatie vuil wordt. Het gaat namelijk vooral over de binnenkant van de haard waarbij vooral stof de boosdoener is.

Je laat het jaarlijks onderhoud best uitvoeren door een professional. Zo heb je de garantie op een veilige gashaard die op alle onderdelen nauwkeurig gecontroleerd werd.

De installateur controleert alle essentiële onderdelen van de installatie, zoals bijvoorbeeld de gasaansluiting, de dichtingskoord, de waakvlam of starpilot en het ontstekingsmechanisme. De houtstammen of –blokken worden stofvrij gemaakt en gecontroleerd op eventuele verschuivingen. Door een goede positionering behoud je namelijk een optimaal vlambeeld.

M-Design biedt, in het kader van een jaarlijkse controle, drie verschillende onderhoudscontracten aan: Basic, Comfort of Omnium. Bij aankoop van een haard bespreken we welk contract het meest comfortabel is voor jou.

Wil je meer informatie over de M-Design gashaarden en het optimale onderhoud ervan? Neem gerust contact op met ons!Bovenkant formulier

Onderkant formulier


Need more inspiration? Read our blog

Praktisch genieten van een M-Design haard.
Share on Een haard in huis. Wat roept dat bij jou op?  Vroeger ging men vooral het praktische nut aanhalen, ...
Read more
M-Design in Effie’s Place
Share on Effie heeft een eigen interieurzaak. Tijdens de plannen voor haar nieuwbouw project wist ze precies wat ze wou ...
Read more
Ecologisch verantwoord genieten van je houthaard.
Share on Ecologisch verantwoord genieten van je houthaard. Hoewel houthaarden de grootste bron van hernieuwbare energie zijn, is er de laatste tijd heel wat aandacht geweest rond het vervuilende aspect van de houthaard. We mogen inderdaad niet blind zijn voor de impact van houtverbranding op het milieu, maar dat wil niet zeggen dat we alle houthaarden moeten verbannen uit ons ...
Read more
Haal de gezelligheid in huis met een rustieke gashaard.
Share on Een haard vormt de blikvanger van je ruimte waardoor het van essentieel belang is dat de stijl van ...
Read more