Wat zijn de gevaren van overhitting?


OPGELET : Het heeft geen zin de haard te overladen met hout. Hou er rekening mee dat 1 kg droog hout een vermogen geeft van 4 kW. 

Voorbeeld : met een rendement van +/-78% geeft dit dus een vermogen van 4kW x 78% = +/- 3 kW per kg droog hout.

Indien men 12 kW wilt bereiken, hoeft men dus 4 kg hout in de haard te laten branden ( dit komt overeen met 2 houtblokken van normale maat). Palethout en ander afvalhout hebben een enorme brandvermogen. Dit hout kan voor oververhitting zorgen en kan leiden tot brandgevaar. M-Design haarden en kachels zijn geen allesbranders. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het slecht gebruik van onze haarden en het niet naleven van deze richtlijnen ( ZIE GARANTIE ).

Veel mensen zorgen voor oververhitting van hun haard wanneer ze een vuur aanmaken in een koud huis of vertrek om dit zo snel mogelijk te verwarmen. Bij oververhitting kunnen zowel de kachel als de pijp beschadigd raken en kan er zelfs brand uitbreken. Schroeven kunnen vastbranden en afdichtingen kunnen verbrokkelen. Er kunnen tevens platen los gaan zitten, zodat er openingen in de haard ontstaan waardoor het onmogelijk wordt om de luchttoevoer te regelen.

Het gebruik van behandeld hout (geverfd, enz..) en allerhande huisafval, die schadelijke gassen kunnen verspreiden, zijn VERBODEN en ANNULEERT HET RECHT OP DE WAARBORG. Het gebruik van vloeibare brandstoffen (benzine,…) is evenzeer verboden.

Denk aan de risico’s van oververhitting en onthoud dat de garantie in dergelijke gevallen niet meer geldig is.


Need more inspiration? Read our blog

Batibouw 2019
Share on Ook dit jaar staan wij op Batibouw Kom langs op onze stand 6-231 en ontdek onze nieuwigheden. Share ...
Read more
Realisatie in de kijker!
Share on Je ziet hier de gashaard Luna Diamond met mooie witte keien. Prachtig stuk in dit moderne interieur. Realisatie ...
Read more
Wist je dat…
Share on Alle haarden van M-Design met je smartphone of tablet bestuurbaar zijn? Met de M-Design applicatie kan je zelf ...
Read more
Haard van de maand
Share on Venus True Vision Gas met inbouwcassette en 3D brander die zorgt voor een realistische vlam die uit het ...
Read more