Waarom samenwerken met een interieurarchitect voor uw nieuwe haard?


De haard wordt dé eyecatcher van uw woonkamer, waar iedereen naar kijkt bij het binnenkomen. Het wordt een belangrijk – zoniet het belangrijkste – element van uw interieur. Uw haard moet dus zeker uitblinken en een meerwaarde vormen voor uw woonkamer. 

Voor uzelf is de haard een plek waar u zich ontspant en tot rust komt. Het geheel moet een rustgevende indruk maken zodat u en uw gezin volop kunnen genieten van de juiste hoeveelheid warmte en het visuele spektakel van het haardvuur. 


Een goede interieurarchitect houdt rekening met heel wat factoren bij het ontwerpen van een haard: 

Hij kijkt eerst hoe uw woning geïsoleerd is, hoe groot ze is en wat uw gewenste EPC is. Wat is het te verwarmen volume? Wordt uw haard de hoofdverwarming of alleen maar bijverwarming? Zo berekent hij het vermogen in Kw van uw toekomstige haard. 

Dan overlegt hij met u wat uw verwachtingen en budget zijn en bepaalt dan samen met u welk type haard het best past. Dat kan een haard zijn op gas, elektriciteit of hout. Hij houdt ook rekening met de bediening van de haard, als u bv. een domoticasysteem hebt.

Daarnaast is de vormgeving uiteraard belangrijk. Die kan gaan van zeer strak en modern tot klassiek en stijlvol. De architect kijkt dan samen met u welke andere elementen moeten ingebouwd worden zoals bv. een televisie of andere apparaten. Wat is de maximale inbouwdiepte van uw haard? Moet er nog een berging worden voorzien of niet? Hij controleert ook of uw haard goed zal passen bij uw meubelen en andere interieurelementen.

Het geheel mag zeker niet te zwaar overkomen. Het laatste dat u wilt is een kathedraal van een haard in uw woonkamer. Ook de keuze van materialen speelt mee. Gaat u voor hout, natuursteen of hebt u liever dat het in een bepaalde kleur wordt geschilderd?

De interieurarchitect helpt u graag bij het maken van al die keuzes zodat u jaren plezier hebt van uw haard.


Need more inspiration? Read our blog

Waarom we zo graag in de vlammen staren en waar de kerststronk vandaan komt
Share on Vanwaar onze fascinatie voor vlammen en vuur? Wel, het is allemaal begonnen met vuur.  Na de oerknal 4,5 miljard ...
Read more
NIEUW: een gashaard van 270 graden: de True Vision Roomdivider
Share on 270 graden? We horen u al denken: een gashaard wordt toch veel warmer dan dat? Uiteraard, een haard ...
Read more
Waarom samenwerken met een interieurarchitect voor uw nieuwe haard?
Share on De haard wordt dé eyecatcher van uw woonkamer, waar iedereen naar kijkt bij het binnenkomen. Het wordt een ...
Read more
Praktisch genieten van een M-Design haard.
Share on Een haard in huis. Wat roept dat bij jou op?  Vroeger ging men vooral het praktische nut aanhalen, ...
Read more