Zo kies je met een gerust hart voor een houthaard, vandaag en in de toekomst.


Zo kies je met een gerust hart voor een houthaard vandaag en in de toekomst.

Sfeer, gezelligheid en warmte… Daarom kies je toch voor een houthaard in jouw woning?

Maar wat met het beleid met het oog op een groenere toekomst? Je zal je afvragen of het nog wel verantwoord is om te kiezen voor een houthaard.

Daarom vertellen we jou graag een antwoord op de 2 meest voorkomende vragen in verband met houthaarden en milieuvriendelijkheid.

Maar eerst stellen we je gerust. De negatieve berichtgeving over houtstook gaat vooral over open haarden en niet over gesloten houthaarden zoals de houthaarden met een liftdeur of gesloten inbouw houthaarden van M-Design.

Hout is C02 neutraal. Wat betekent dat nu precies?

Hout is hernieuwbare energie afkomstig uit een lokale bron en dus C02 neutraal. Hierbij is het wel belangrijk om te kiezen voor hout afkomstig uit bossen met een duurzaam beheer.

Bij het verbranden van hout komt de C02 vrij die de boom heeft opgenomen
tijdens zijn levensduur. Het aanplanten van nieuwe bomen zorgt voor een opname
van die C02 uitstoot. Dat leidt tot een gesloten keten, wat dus betekent
dat het gebruik van hout als brandstof C02 neutraal is.

Dode bomen en houtresten die aanwezig zijn in de bossen geven namelijk ook C02 vrij. Het gedeeltelijk gebruiken van die dode bomen en houtresten als brandstof, zorgt ook voor een belangrijke reductie van de C02-uitstoot.

Maar wat met de uitstoot van fijnstof?

In tegenstelling tot een open haard maken gesloten haarden gebruik van innovatieve verbrandingstechnieken. Die zorgen voor een lage uitstoot van fijnstof.

De gesloten houthaarden van M-Design zijn bovendien klaar voor de toekomst en voldoen aan de Europese Ecodesign richtlijn.

Eco Design staat voor hoog rendement en lage uitstoot. Minimaal 75% rendement en niet meer dan 40mg/m3 uitstoot. Vergeleken met een gesloten haard heeft een open haard gemiddeld een rendement van slechts 15 à 20%.

Laat je adviseren om de juiste houthaard te kiezen.

Gesloten inbouw houthaard

Het is niet alleen belangrijk om het juiste haardvuur te kiezen, maar ook om dit te laten installeren door een erkend installateur. Hij zal de wijze van installatie namelijk aanpassen aan uw persoonlijke woonsituatie.

Een goed haardvuur kies je niet alleen. Onze geselecteerde dealers geven je graag juist advies over welk toestel het meest geschikt is voor jouw woning.

Hij zal je bijvoorbeeld advies geven over toestellen met het juiste vermogen. Dit is belangrijker dan je zou denken. Een te laag vermogen leidt natuurlijk tot te weinig warmte. Net als een te laag vermogen is ook te veel vermogen niet goed. Te veel vermogen, ten opzichte van de beschikbare ruimte, zorgt voor een toestel dat werkt op halve kracht. Dat zorgt voor een hogere uitstoot van schadelijke stoffen door een onvolledig verbrandingsproces.

De M-Design haarden maken gebruik van innovatieve verbrandingstechnieken. Die zorgen voor een efficiënt en volledig verbrandingsproces dankzij de hoge temperaturen. Zo bespaar je niet alleen op jouw houtverbruik, maar stoot de haard ook minder fijnstof en roetdeeltjes uit.

Conclusie? Laat je dus zeker adviseren door onze dealers bij de keuze van jouw ideale houtvuur.


Need more inspiration? Read our blog

Discover our Passion for fire
Share on Bekijk de M-Design campagne video: Passion for fire. http://m-design.be/wp-content/uploads/2024/01/Video_M-Design23_NL.mp4 Découvrez la M-Design vidéo : Passion for fire. http://m-design.be/wp-content/uploads/2024/01/Video_M-Design23_FR.mp4                 Share on
Read more
Zo kies je met een gerust hart voor een houthaard, vandaag en in de toekomst.
Share on Zo kies je met een gerust hart voor een houthaard vandaag en in de toekomst. Sfeer, gezelligheid en warmte… Daarom kies je toch voor een houthaard in jouw woning? Maar wat met het beleid met het oog op een groenere toekomst? Je zal je afvragen of het nog wel verantwoord is om te kiezen voor een houthaard. Daarom ...
Read more
M-Design zit niet stil…
Share on M-Design Venus V20 Onze Venus is sinds jaar en dag een vaste waarde in het gamma van M-Design. Toch streven we er naar om alles steeds te verbeteren en mee te gaan met de strengere normen die ons opgelegd worden. Zo hebben we de Venus opnieuw heruitgevonden. Begin juni is de Venus V20 beschikbaar met dubbel glas én ...
Read more
Welk hout gebruik je het best voor jouw houthaard?
Share on Moderne houthaarden zijn een stuk milieuvriendelijker dan vroeger. En onze Diamond collectie is al helemaal een ecologisch pareltje; ...
Read more