Ecologisch verantwoord genieten van je houthaard.


Ecologisch verantwoord genieten van je houthaard.

Hoewel houthaarden de grootste bron van hernieuwbare energie zijn, is er de laatste tijd heel wat aandacht geweest rond het vervuilende aspect van de houthaard. We mogen inderdaad niet blind zijn voor de impact van houtverbranding op het milieu, maar dat wil niet zeggen dat we alle houthaarden moeten verbannen uit ons leven.  Vanuit M-Design willen we dit negatieve stookadvies omzetten tot positief koopadvies.

De Green Deal

Op 22 oktober 2018 werd de ‘Green Deal’ ondertekend door Joke Schauvlieghe, Vlaams minister voor leefmilieu, enkele deelnemers uit de houtkachelsector en diverse milieuverenigingen. De Green Deal streeft het doel na om tegen 2030 de houtkachels, pelletkachels en open haarden de helft minder schadelijke stoffen te laten uitstoten dan in 2016.

De Green Deal wilt dit doel realiseren door de grootste boosdoeners van deze vervuiling aan te pakken. Verouderde, slecht werkende toestellen moeten vervangen worden,  er moeten maatregelen genomen worden voor betere installaties, onderhoud en gebruik van de kachels en de rookgasafvoer.  Tot slot moet er op korte en lange termijn streng toegezien worden op de installatie van de allernieuwste houthaarden die een minimale fijnstof uitstoot garanderen.

M-Design biedt deze garantie!

M-Design heeft meegetekend met de Green Deal. Ons assortiment heeft een uitzonderlijk hoge kwaliteit.  Wij voldoen reeds aan de voorwaarden tot 2030 en daar zijn wij uniek in! Door onze innovatieve technieken en bekwame installateurs, garanderen wij haarden die een zeer minimale fijn stof uitstoot hebben, nl. 20-27mg (afhankelijk van de grootte van de toestellen). Bij heel wat merken ligt dit net onder de 40mg, wat in regel is tot 2020, maar niet tot de norm in 2030!

Hoe bekomen wij dit unieke verbrandingssysteem?

Onze slimme houthaarden hebben verschillende toepassingen die zorgen voor een minimale uitstoot:

-Rookomleidingsplaat: een gepatenteerd luchtspoelsysteem dat zorgt voor een natuurlijk en ideaal filtersysteem. Hierdoor worden de propere deeltjes uitgestoten en worden de vuile deeltjes omgeleid om nogmaals te verbranden.

-Volledig dicht : wanneer het raam van de haard naar beneden is, is de haard ook volledig dicht. Er wordt enkel verse buitenlucht gebruikt en het toestel trekt geen extra lucht meer aan vanuit de ruimte (wat geen garantie is bij andere merken). Zo kan de verbranding perfect door het toestel zelf geregeld worden, wat leidt tot een propere/zuivere verbranding en veroorzaakt dit geen problemen met de blower test (luchtdichtheidstest van de woning).  Dit vraagt een specifieke kennis en nauwkeurige installatie. De dealers van M-Design zijn heel bekwaam in hun vak en voorzien de beste plaatsing.

-Branderkamer 4 mm dik: hierdoor wordt de warmte langer vastgehouden, is er minder verbruik van hout, ontstaat er een optimale verbranding en is er zeer weinig fijnstof uitstoot.

– Automatische verbranding: Onze Diamond + reeks brandt automatisch waardoor hij anders brandt, zuiniger en ecologischer is. Dit toestel heeft 2 meetsondes die zorgen voor een constante t° en pascal meting. De verbranding wordt daardoor automatisch aangepast aan de houtsoort en regelt de zuurstoftoevoer . Resultaat? Geen extra stookwerk = minder vervuiling.   

Dus geen paniek! Met de houthaarden van M-Design kan je nog steeds genieten van de charme en gezelligheid van je knetterende houthaard én voldoe je aan de normen van de Green Deal. Informeer je bij ons voor meer info.


Need more inspiration? Read our blog

Discover our Passion for fire
Share on Bekijk de M-Design campagne video: Passion for fire. http://m-design.be/wp-content/uploads/2024/01/Video_M-Design23_NL.mp4 Découvrez la M-Design vidéo : Passion for fire. http://m-design.be/wp-content/uploads/2024/01/Video_M-Design23_FR.mp4                 Share on
Read more
Zo kies je met een gerust hart voor een houthaard, vandaag en in de toekomst.
Share on Zo kies je met een gerust hart voor een houthaard vandaag en in de toekomst. Sfeer, gezelligheid en warmte… Daarom kies je toch voor een houthaard in jouw woning? Maar wat met het beleid met het oog op een groenere toekomst? Je zal je afvragen of het nog wel verantwoord is om te kiezen voor een houthaard. Daarom ...
Read more
M-Design zit niet stil…
Share on M-Design Venus V20 Onze Venus is sinds jaar en dag een vaste waarde in het gamma van M-Design. Toch streven we er naar om alles steeds te verbeteren en mee te gaan met de strengere normen die ons opgelegd worden. Zo hebben we de Venus opnieuw heruitgevonden. Begin juni is de Venus V20 beschikbaar met dubbel glas én ...
Read more
Welk hout gebruik je het best voor jouw houthaard?
Share on Moderne houthaarden zijn een stuk milieuvriendelijker dan vroeger. En onze Diamond collectie is al helemaal een ecologisch pareltje; ...
Read more