Je gashaard onderhouden? Zo doe je het!


Het is niet enkel uit esthetische en hygiënische overwegingen, maar eveneens met het oog op efficiëntie en veiligheid, dat het noodzakelijk is om je gashaard regelmatig te reinigen en onderhouden. Zo kan je in alle rust genieten van de warmte en het aangename vlammenspel.

 

Reinigen van het haardvenster

Tijdens de installatie van een gashaard kan er heel wat stof of ander vuil op het venster achterblijven. Reinig daarom voor het eerste gebruik grondig je ruit. Plan vervolgens in de ‘verwarmingsperiode’ maandelijks een snelle reiniging in. Door dit regelmatig toe te passen behoud je een goede kwaliteit en dus ook een langere levensduur van je gashaard.

De gashaarden van M-Design zijn zodanig ontworpen zodanig het reinigen van het venster zeer eenvoudig uit te voeren is:

Het openen en sluiten van je haardvenster

  1. Boven het glas ( onder de bovenlat ) zijn haken voorzien (links, rechts en midden). Duw deze naar omhoog met je vingers. Het venster kan nu geopend worden.
  2. Dankzij een gepatenteerd systeem, kan de deur heel gemakkelijk geopend worden onder een hoek van 45° om een gebruiksvriendelijke schoonmaak van het venster toe te laten.
  3. Om te sluiten, sla je voorzichtig (maar toch niet te zacht) het venster tegen de haken zodanig dat het lipje inhaakt. Controleer of alle haken ingehaakt zijn.

Ceramisch of ontspiegeld glas.

Er bestaat zowel ceramisch als ontspiegeld glas. Beiden mag je zeker niet reinigen met een schuurspons of met schuurmiddelen. Dit veroorzaakt namelijk kleine krassen en zorgt ervoor dat de haard in de toekomst nog meer verontreinigd zal worden. Zorg bij het kuisen dat je venster volledig droog is, zonder sporen na te laten.

Gebruik daarnaast zeker geen bijtende kuisproducten. Een venster met ontspiegeld glas heeft verschillende coatinglagen waardoor de reflectie tot bijna 0% gereduceerd wordt. Het gebruik van bijtende kuisproducten kan resulteren in het verwijderen van de coating laag. Aangeraden is een neutraal reinigingsproduct.

Wij bevelen hier sterk de ‘True Vision Clean’ ruitenreiniger van M-Design aan en daarbij horende microvezel doek. Ons neutraal reinigingsproduct zorgt voor het beste onderhoud van je ontspiegeld haardvenster. Deze kan je kopen bij je dichtsbijzijnde dealer.

 

Het grote onderhoud

Een gaskachel heeft, net als ieder verbrandingstoestel, een onderhoudsbeurt nodig. Wij raden aan om je haard om de twee jaar grondig te laten nakijken. Aan de buitenkant van de haard is niet altijd te zien dat de installatie vuil wordt. Het gaat namelijk vooral over de binnenkant van de haard waarbij vooral stof de boosdoener is.

Je laat het jaarlijks onderhoud best uitvoeren door een professional. Zo heb je de garantie op een veilige gashaard die op alle onderdelen nauwkeurig gecontroleerd werd.

De installateur controleert alle essentiële onderdelen van de installatie, zoals bijvoorbeeld de gasaansluiting, de dichtingskoord, de waakvlam of starpilot en het ontstekingsmechanisme. De houtstammen of –blokken worden stofvrij gemaakt en gecontroleerd op eventuele verschuivingen. Door een goede positionering behoud je namelijk een optimaal vlambeeld.

M-Design biedt, in het kader van een jaarlijkse controle, drie verschillende onderhoudscontracten aan: Basic, Comfort of Omnium. Bij aankoop van een haard bespreken we welk contract het meest comfortabel is voor jou.

Wil je meer informatie over de M-Design gashaarden en het optimale onderhoud ervan? Neem gerust contact op met ons!Bovenkant formulier

Onderkant formulier


Need more inspiration? Read our blog

Discover our Passion for fire
Share on Bekijk de M-Design campagne video: Passion for fire. http://m-design.be/wp-content/uploads/2024/01/Video_M-Design23_NL.mp4 Découvrez la M-Design vidéo : Passion for fire. http://m-design.be/wp-content/uploads/2024/01/Video_M-Design23_FR.mp4                 Share on
Read more
Zo kies je met een gerust hart voor een houthaard, vandaag en in de toekomst.
Share on Zo kies je met een gerust hart voor een houthaard vandaag en in de toekomst. Sfeer, gezelligheid en warmte… Daarom kies je toch voor een houthaard in jouw woning? Maar wat met het beleid met het oog op een groenere toekomst? Je zal je afvragen of het nog wel verantwoord is om te kiezen voor een houthaard. Daarom ...
Read more
M-Design zit niet stil…
Share on M-Design Venus V20 Onze Venus is sinds jaar en dag een vaste waarde in het gamma van M-Design. Toch streven we er naar om alles steeds te verbeteren en mee te gaan met de strengere normen die ons opgelegd worden. Zo hebben we de Venus opnieuw heruitgevonden. Begin juni is de Venus V20 beschikbaar met dubbel glas én ...
Read more
Welk hout gebruik je het best voor jouw houthaard?
Share on Moderne houthaarden zijn een stuk milieuvriendelijker dan vroeger. En onze Diamond collectie is al helemaal een ecologisch pareltje; ...
Read more